Žične ograje - varjene mreže

Žične ograje so narejene iz jeklene pocinkane žice, katera je zaradi povečanja trajnosti še plastificirana. Sistem tovrstnih ograj je po svetu že tako razvit, da se izdelujejo v mnogo različnih oblikah in stilih, najpogostejši obliki žičnih ograj za potrebe po ograjevanju sta: takšne iz varjene mreže in takšne iz pletene mreže.

Za žične ograje iz pletenih mrež je značilno tudi, da so primerne za postavitev na razgibanih območjih.

Žične ograje so mrežaste oblike, narejene so iz žic, horizontalno in vertikalno povezanih v mrežo, ki je lahko gosto prepletena ali pa je gostota napeljave žic manjša. Na voljo je danes že veliko izbire glede oblike in uporabnosti, z namenom, da gostoto mreže prilagajamo namenu varovanja oz. ograjevanja, nenazadnje pa tudi želenemu izgledu. Mrežne ograje so zelo praktične za uporabo v kmetijstvu, saj prilagodljivost gostote mreže omogoča uporabo za varovanje oz. nadzorovanje večjih živali. Primerne so tudi za varovanje javnih in zasebnih zemljišč in objektov, vrtov, parkov itd.

Varjene mreže

Žične ograje iz varjenih mrež so varjeno izdelane ograje, s PVC zaščito in so primerne za ograjevanje vrtov, zasebnih in javnih stanovanjskih objektov, parkov, športnih središč ... Izdelane so v obliki elektro varjenega okenca z značilnim prepletom žic v horizontalni in vertikalni smeri, ki omogočajo močan in hkrati estetski videz. Značilno za take vrste žične ograje je predvsem kakovost, vzdržljivost, odpornost na vremenske razmere, moč, ekonomičnost, enostavna postavitev.

AXIAL in UNITA FORTE sta produkta francoskega podjetja DIRICKX, ki se že vrsto let ukvarja z razvojem najkvalitetnejših ograjnih sistemov in je danes eden vodilnih izdelovalcev žičnih ograj v Evropi.

AXIAL je produkt iz vrst varjenih mrež žične ograje. Močnejšo različico varjenih mrež AXIAL predstavlja AXIAL SUPER, ki jo prav tako odlikuje kakovostna protikorozijska zaščita z vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. Primerne so za ograjevanje stanovanjskih poslopij, vrtov, parkov in drugih javnih površin, kot tudi industrijskih objektov.

UNITA FORTE ograjni sistem, izdelan iz močne varjene mreže, ki je primerna za ograjevanje različnih objektov in površin, npr. industrijskih objektov, stanovanjskih poslopij, športnih površin ... Montaža mreže je enostavna in ne zahteva posebnega znanja ter dodatnih pripomočkov. Te vrste ograje odlikuje kakovostna protikorozijska zaščita z vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. V kombinaciji s stebrički UNIVERS ograjni sistemi tipa UNITA FORTE sestavljajo zelo učinkovito in močno postavljeno ograjo.