Žične ograje - pletene mreže

Žične ograje so izdelane iz vroče cinkane žice, ter zaradi večje obstojnosti plastificirane. Sistem tovrstnih ograj je po svetu že tako razvit, da se izdelujejo v prenekaterih različnih oblikah in stilih, najpogostejši obliki žičnih ograj za potrebe po ograjevanju sta: takšne iz varjene mreže in takšne iz pletene mreže. Žične ograje so mrežaste oblike, narejene so iz žic, vodoravno in navpično povezanih v mrežo, ta pa je lahko gosta ali pa je koncentracija napeljave žic manjša. Ponujajo veliko izbire glede oblike in uporabnosti. Gostoto mreže žične ograje tako prilagajamo namenu varovanja oz. ograjevanja. Te ograje so zelo praktične za uporabo v kmetijstvu, saj ravno prilagodljivost gostote mreže omogoča uporabo žičnih ograj za varovanje oz. nadzorovanje večjih živali. Primerne so tudi za varovanje javnih in zasebnih zemljišč, objektov, vrtov, parkov itd.

Pletene mreže

Žične ograje iz pletenih mrež so pletene ograje, s PVC prevleko in so prava rešitev za ograjevanje vrtov, pašnikov in zasebnih stanovanjskih objektov, tudi parkov, gozdnih posesti ... Pletene mreže so izdelane v obliki pletenega okenca z značilnim karo vzorcem. Značilnosti takih vrst žičnih ograj so med drugim kakovost, vzdržljivost, odpornost na vremenske razmere, ekonomičnost in enostavna postavitev. Takšne vrste ograj so namenjene torej za uporabo za dom in vrt, za ograjevanje javnih objektov, objektov z visoko stopnjo varovanja, v kmetijstvu, za ograjevanje športnih objektov ...

EXTRUDEX je produkt francoskega podjetja DIRICKX, ki se že vrsto let ukvarja z razvojem najkvalitetnejših ograjnih sistemov in je danes eden vodilnih izdelovalcev žičnih ograj v Evropi.

EXTRUDEX spada v skupino univerzalnih pletiv žičnih ograj, saj se lahko uporablja za ograjevanje vseh vrst objektov ali površin. Pletivo je kakovostno zaščiteno proti koroziji, in sicer z vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. Kombiniramo ga lahko s stebrički UNIVERS in skupaj tvorijo kakovostni in močan ograjni sistem, prilagodljiv razgibanemu zemljišču.