Zaščita javnih objektov

Vrtne ograje se uporabljajo za varovanje javnih objektov, kot so vrtci, šole, športna igrišča, bazeni, parki ter za zagotovitev varnosti in brezskrbno otroško igro ter športne aktivnosti. Vrtne ograje so dandanes na voljo v različnih dimenzijah in različnih oblikah ter barvnih odtenkih.

 

Najbolj primerne vrtne ograje so predvsem panelne vrtne ograje, saj so močne, kakovostne in stabilne, poleg tega pa so takšne ograje tudi vizualno nevpadljive ali pa so na voljo tudi estetsko dovršene oblike in barve, da se lepo skladajo z arhitekturnim okoljem.

 

Ograjni sistem AXOR so vrtne ograje nove generacije. Sestavljene so iz točkovno varjenih panelov in posebnih stebričkov. Ta sistem žičnih ograj je zelo kvaliteten in enostaven za postavitev, zato tu ni potrebno skrbeti za stroške vzdrževanja. Ograje AXOR namenjene so predvsem ograjevanju stanovanjskih hiš ter blokov, vrtov, šol in vrtcev.

 

Vrtne ograje tipa AXIS C se od ostalih ograj razlikujejo v obliki panelov, namreč paneli tega tipa dajejo ograji močan trirazsežni videz. Oblikovani so tako, da jih poudarjajo vodoravna izbočenja in vsebujejo dodatne vodoravne ojačitve v pregibih. Na voljo so nam v različnih barvnih odtenkih, z opisano obliko panelov pa se enostavneje približamo usklajenosti vrtne ograje z okoljem. Vrtne ograje tega tipa so primerne za ograjevanje trgovskih in industrijskih objektov, šol, parkov ipd.

 

Posebnost zgoraj opisanih panelnih vrtnih ograj je v »peščeni« zaščiti. Le-ta je v primerjavi s tradicionalno plastifikacijo precej bolj učinkovita proti rjavenju, kar je bistveno za kakovost in omogoča dolgotrajno uporabo vrtne ograje. Vsi sestavni deli vrtne ograje so pocinkani in dodatno plastificirani. Ograja je tako kar se da dobro antikorozijsko zaščitena.

 

AXIAL je sistem žičnih ograj, namenjen vrtnemu ograjevanju; njegovo močnejšo različico varjenih mrež predstavlja AXIAL SUPER. Gre za sistem varjenih mrež, z dobrimi mehanskimi lastnostmi. Posebnost sistema je v kakovostni protikorozijski zaščiti z vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. Vrtne ograje tega tipa se postavljajo z namenom ograjevanja tako stanovanjskih kot tudi industrijskih objektov, vrtov, parkov in drugih javnih površin, kot tudi. AXIAL SUPER vrtne ograje skupaj s stebrički UNIVERS tvorijo močan in privlačen ograjni sistem.

 

UNITA FORTE je poseben sistem ograj, ki ga sestavlja močna varjena mreža. Takšne ograje so primerne za ograjevanje različnih objektov in površin, npr. stanovanjskih poslopij, športnih površin (teniških igrišč, bazenov), industrijskih objektov ... Ponašajo se lahko z enostavno postavitvijo in s kakovostno zaščita proti rjavenju. Zaščitene so s posebnim vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. Skupaj s stebrički UNIVERS tvorijo zelo učinkovito in odporno ograjo.