Vrtne ograje

Svoje domove, hiše, vrtičke, zelenice, parke ipd. si želimo čim bolj zaščititi tako pred vlomi kot tudi pred uničevalci in plenilci. Vrtne ograje so najlažji način za zagotovitev takšne zaščite. Poleg zaščite pa vrtne ograje opravljajo še eno vlogo – estetsko vlogo. Ob tolikšni ponudbi ograj dandanes lepe vrtne ograje krasijo že marsikateri slovenski vrtiček, saj se lepo podajajo arhitekturnemu okolju, medtem ko si pri opremljanju parkov in zelenic želimo takšne vrtne ograje, ki bi bile čim manj vpadljive. Primerni sistemi vrtnih ograj so tako pletene mrežne ograj kot tudi panelne ograje.

Ograjni sistemi AXOR so vrtne ograje nove generacije,, ki so namenjene predvsem ograjevanju stanovanjskih poslopij, vrtcev, šol, vrtov, itn. Ograjni sistem sestavljajo točkovno varjeni paneli skupaj s posebni stebrički. Ograjevanje s sistemom AXOR je enostavno in ugodno.

Ograjni sistem AXIS C so posebno oblikovani paneli, saj obliko ograje poudarjajo horizontalna izbočenja z dodatnimi horizontalno usmerjenimi ojačitvami v pregibih. Vrtne ograje takšnega tipa so močnejše, vizualno pa izkazujejo trirazsežni videz. Na voljo so v široki izbiri barvnih odtenkov in so primerne tudi za ograjevanje trgovskih in industrijskih objektov, šol, parkov ipd. Sestavljene so namreč iz lepo oblikovanega panela, ki je primeren za postavitev v okolju, kjer je poudarek predvsem na estetiki in varnosti.

Proti koroziji so zgoraj opisani ograjni sistemi lahko zaščiteni s posebno »peščeno« zaščito, ki ima v primerjavi s tradicionalno plastifikacijo dvakrat boljši antikorozijski učinek. Tako poleg že naštetih odlik lahko proizvajalci jamčijo še za dolgo življenjsko dobo vrtne ograje. Poudarek je na površinski zaščiti; vsi sestavni deli ograje so pocinkani in dodatno plastificirani.

Univerzalno pletivo EXTRUDEX je kvalitetno protikorozijsko zaščitena žica z vročim pocinkanjem in visoko oprijemljivo plastifikacijo. Pomembna značilnost pletiva EXTRUDEX je njegova široka uporabnost, saj se vrtne ograje tega tipa lahko uporabljajo za ograjevanje vseh vrst objektov ali površin. Tovrstne ograje so primerne za razgibane terene.

Močnejšo različico varjenih mrež AXIAL predstavljajo vrtne ograje tipa AXIAL SUPER, ki jih prav tako odlikuje kakovostna zaščita proti koroziji, in sicer z vročim pocinkanjem ter visoko oprijemljivo plastifikacijo. Zaradi dobrih mehanskih lastnosti je primerna za ograjevanje stanovanjskih poslopij, industrijskih objektov, vrtov, parkov in drugih javnih površin. Vrtne ograje AXIAL SUPER skupaj s stebrički UNIVERS tvorijo močno in lepo estetsko ograjo.

Varjene, prašno barvane vrtne ograje so najboljša rešitev za ograjevanje vrtov in raznih stanovanjskih območij. PVC premaz in elektro varjena okenca z značilnimi vodoravnimi žicami dajejo ograji lep estetski in močan izgled ter kakovost in robustnost.